Turnen

TURNEN:
FLEXIBILITEIT, KRACHT EN SOUPLESSE

TURNEN DAMES/MEISJES

JOUW KRACHT IS ELEGANTIE

Op het ene moment hang je op de kop aan de brug en draai je rondjes ver boven de grond. Het volgende moment laat je pirouette op de balk zien, die slechts zo smal is als een Iphone. Elke dag leer je nieuwe elementen en dat geeft een kick. Je kan meer dan je denkt!

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien en radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen iets voor jou. Bij het dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je een andere routine waarin je jouw kracht, bekwaamheid en controle laat zien. Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, maar vooral met heel veel plezier. Door te trainen word je steeds leniger en beter. Als je wilt, kun je zelfs mee gaan doen aan wedstrijden.

TURNEN HEREN/JONGENS

HET DRAAIT OM KRACHT

 Je spieren branden, je hart bonst, onder je is niets anders dan lucht als je aan een draai begint en voor de perfecte afsprong gaat. Je sluit je ogen en denkt: zo voelt het om te vliegen.

Kracht, daar draait het om bij het heren turnen. Vanaf de allereerste dag werk je aan het opbouwen van kracht. Zes toestellen zijn belangrijk: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Om deze toestellen goed te beheersen leer je te springen, te steunen en te hangen. Toch zijn alle toestellen heel verschillend, dat maakt het juist zo uitdagend. Als je kracht, concentratie en vaardigheden zich verder ontwikkelen kun je adembenemende oefeningen gaan uitvoeren.