Kleutergym

KLEUTERGYM:
DE BASIS VAN BEWEGEN

Mensen die bewegen voelen zich fitter en gelukkiger. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Zo leren kinderen tijdens de kleutergym van GV Doto in Nijkerkerveen dat bewegen leuk is en leg je de basis voor een actief leven. En bewegen moet je leren. Sommige vaardigheden gaan meer van zelf, maar bijvoorbeeld je evenwicht houden en goed kunnen draaien moet je echt aangeleerd krijgen. Gym is daar bij uitstek heel geschikt voor.

Bij kleutergymnastiek voor de jongste kinderen wordt spelenderwijs kennisgemaakt met sporten en gymnastiek. Door de veelzijdigheid van gym wordt de motoriek breed ontwikkeld. Ook voor lenigheid, balans, coòˆrdinatie en kracht is gymnastiek een goede sport om bij jonge kinderen een basis te leggen. Je leert bewegingsvaardigheden die je ook kunt gebruiken in het dagelijkse leven, zoals rennen, in een boom klimmen en fietsen.

gym legt de basis voor een leven lang beweeg- en sportplezier.

ESSENTIEEL

Bewegen is voor kinderen om veel redenen essentieel. Voor hun spier- en botontwikkeling, motorische vaardigheden en het aanleren van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Ook heeft bewegen op cognitief gebied invloed op hun taalontwikkeling, concentratie en zelfregulering. En wat dacht je van de ontwikkeling van de hersenen wat weer bijdraagt aan creativiteit, het probleemoplossend vermogen en het geheugen.

VANAF JONGE LEEFTIJD

De grootste ontwikkeling van de motoriek vindt bij kinderen in de eerste levensjaren plaats. Kinderen bewegen iedere dag. Van kruipen en de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder kwalitatief goed te leren bewegen worden al die dingen heel lastig.