Trampolinespringen

TRAMPOLINE SPRINGEN:
SPELEN MET DE ZWAARTEKRACHT

Je hangt ondersteboven, op 6 meter hoogte in de lucht, en voelt je gewichtloos. Eén seconde lijkt de tijd stil te staan. Je kijkt naar de gezichten ver beneden je en denkt: zo voelt het om te vliegen!

Springen, draaien en zweven in de lucht. Bij trampolinespringen speel je met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht zweeft en hoe meer salto’s je kunt maken. Dit maakt het heel spectaculair om naar te kijken en vooral heel gaaf om te doen! Om hoge, maar vooral mooie sprongen en salto’s te maken, moet je al je spieren perfect kunnen beheersen. En dat lukt alleen door te oefenen, véél te trainen. Al springende leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme.

Dit seizoen starten we met trampolinespringen, deze lessen worden in eerste instantie op recreatief niveau gegeven. Op dit niveau worden de basisvaardigheden van het trampoline springen aangeleerd, deze vaardigheden zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van het springen. Want hoe beter je de basis beheerst, hoe sneller je de moeilijkere sprongen onder de knie krijgt.

Natuurlijk worden echte wedstrijden in het begin nog niet gesprongen, maar daar wordt in de trainingen wel naar toe gewerkt. Tot die tijd kun je tijdens de onderlinge wedstrijden laten zien wat je geleerd hebt.

Wil je ook spelen met de zwaartekracht, hoge sprongen en salto’s maken? Ben je 6 jaar of ouder? Schrijf je dan in voor een proefles.