Illustraties Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2019

Bewegen met nijntje

Het nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons het nijntje Beweegdiploma halen! 

Wat is het nijntje beweegdiploma?

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter.

Meedoen

Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Waar wordt “Bewegen met nijntje” gegeven

Vanaf 1 september starten wij met het nijntje Beweegdiploma 1 op de dinsdagochtend van 10:15 – 11:15 uur (tijdelijk) in onze thuisbasis sporthal de Baggelaar, Westerveenstraat 44 in Nijkerkerveen. Het nijntje Beweegdiploma 2 wordt gegeven op de woensdagmiddag tijdens onze kleutergymnastiek les van 14:30 – 15:30 uur.

Vind je het leuk om mee te doen met “Bewegen met nijntje”?
Schrijf je zoon of dochter dan  via de volgende link: Bewegen met nijntje