Ouder- en kindgym

OUDER EN KIND GYM:

Jonge kinderen zijn volop in beweging: ze klimmen, klauteren en kruipen er op los! Ze ontwikkelen zich op een razendsnel tempo: voordat je het weet zetten ze hun eerste stapjes en lopen én rennen ze naar hartenlust.

Spelen in de gymzaal is aan het begin misschien wat spannend, maar aan de hand van mama of papa voelen de kinderen zich al snel op hun gemak. Ouder- en Kind gym is de ideale plek voor uw kind om zichzelf en de wereld om hen heen beter te ontdekken. Er worden spelenderwijs diverse bewegingssituaties aangeboden die niet alleen ontzettend leuk zijn, maar de kinderen ook helpen om zeker(der) te worden in hun bewegingen. Hiernaast stimuleert Ouder- en Kind gym ook op sociaal vlak: er zijn genoeg leeftijdsgenootjes voor de kinderen om mee te spelen. Naast de kinderen zelf, zijn ouders / verzorgers ook in de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen. De lessen hebben als doel om het contact tussen ouder en kind nóg sterker te maken en uw kind meer zelfvertrouwen te geven.

VOOR WIE

Ouder- en kind gym is bedoeld voor de aller jongsten. Kinderen vanaf 1 jaar zijn, samen met hun ouders / verzorgers, van harte welkom op dinsdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur in Sporthal de Baggelaar. 

 

Wordt uw kind 2 jaar? Dan is er de mogelijkheid om door te schuiven naar het nijntje Beweegdiploma 1. Voor kinderen vanaf 4 jaar bieden we nijntje Beweegdiploma 2 / kleutergymnastiek aan. Klik hier om meer te weten te komen over het nijntje Beweegdiploma.

ESSENTIEEL

Bewegen is voor kinderen om veel redenen essentieel. Voor hun spier- en botontwikkeling, motorische vaardigheden en het aanleren van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Ook heeft bewegen op cognitief gebied invloed op hun taalontwikkeling, concentratie en zelfregulering. En wat dacht je van de ontwikkeling van de hersenen wat weer bijdraagt aan creativiteit, het probleemoplossend vermogen en het geheugen.

VANAF JONGE LEEFTIJD

De grootste ontwikkeling van de motoriek vindt bij kinderen in de eerste levensjaren plaats. Kinderen bewegen iedere dag. Van kruipen en de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder kwalitatief goed te leren bewegen worden al die dingen heel lastig.

gym legt de basis voor een leven lang beweeg- en sportplezier.