Sportvereniging DOTO

Sportvereniging DOTO Nijkerkerveen, opgericht in 1965 als zijnde een omnivereniging, is een begrip in Nijkerkerveen en omstreken. Door diverse ontwikkelingen in de loop der jaren is alleen de gymnastiek afdeling overgebleven, waardoor DOTO nu bekend staat als gymnastiekvereniging. Voor activiteiten, trainingen en / of wedstrijden wordt er vanaf het allereerste begin gebruik gemaakt van sporthal de Baggelaar. Sporthal de Baggelaar wordt hierdoor gezien als de thuisbasis van onze vereniging.

DOTO is een kleine vereniging met ongeveer 120 leden. Binnen de vereniging worden verschillende lessen aangeboden, waaronder: Ouder en Kindgym, nijntje Beweegdiploma, kleutergymnastiek, freerunning, trampolinespringen, turnen, dans en Total body workout.

Vanuit haar identiteit als ‘gezelligste sportvereniging van Nijkerkerveen en omstreken’, opereert DOTO volgens een viertal kernwaarden: veilig sportklimaat, plezier, community en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Veilig sportklimaat

Met het nastreven van een veilig sportklimaat zorgen wij er samen voor dat leden van onze sportvereniging zich binnen de vereniging op hun gemak voelen en hun mentale en fysieke gezondheid niet in het gedrang komt.

Plezier

Het plezier en de passie voor sport brengt zowel de leden als de train(st)ers en het bestuur van DOTO samen. Vanzelfsprekend staat het sportplezier binnen de vereniging op nummer één. Plezier hebben in wat je doet, dat vinden wij belangrijk.

Community

DOTO staat bekend als de gezelligste sportvereniging van Nijkerkerveen en omstreken. Vanuit dit gedachtegoed vinden wij het belangrijk om te functioneren als een hechte community waarbinnen de banden tussen leden, train(st)ers en bestuur goed zijn. Binnen deze community is er plaats voor verschillende niveaus van sport, zowel prestatief als recreatief en heerst er een gezellige en sportieve sfeer onder de leden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Voor DOTO gaat dit idee van een community verder dan het creëren van een verenigingsgevoel. Wij zien het als ons doel om, door het aanbieden van verschillende vormen van sport en bewegen, mensen bij elkaar te brengen en hierdoor maatschappelijke samenhang te creëren. Om dit te bereiken is het belangrijk dat het sociale aspect van sport ten volste benut wordt, door DOTO een centrale (fysieke) plek te geven in de Nijkerkerveense samenleving.