Afgelopen zaterdag turnden er zeven turnsters van DOTO Nijkerkerveen mee met de tweede plaatsingswedstrijd van de 4 divisie. Ochtends kwamen de instappers en junioren aan de beurt.
Anna en Lynn turnden mee met de categorie instap D1 volgens de verplichte oefenstof. Lynn blonk uit op de sprong over de kast en werd hier zelfs vierde. Anna wist bij drie van de vier toestellen een plaats in de top 3 te behalen. Lynn werd 6e in het totaal klassement en Anna mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen !

Ellen deed mee met de junioren supplement E volgens de keuze oefenstof. Ellen was niet in topvorm doordat zij eerder in de week grieperig was. Wel werd zij door een zeer stabiele oefening te turnen op de evenwichtsbalk kampioen op dit toestel. Ellen eindigde dit keer op een 8 plaats.
Helena kwam ook uit bij de keuze oefenstof maar dan bij de categorie jeugd 2. Helena turnde een zeer goede vrije oefening op muziek en werd hier zelfs derde ! Door een val van de balk miste Helena een plek bij de top 5 en werd 11e.

Michelle, Nina en Tesse turnen dit jaar voor het laatst mee met de “verplichte” oefenstof. Nina had behoorlijk pech, zij moest haar wedstrijd na twee toestellen staken door migraine. Tesse en Michelle turnden een stabiele wedstrijd. Michelle behaalde een keurige 7 plaats bij sprong. In totaal werd zij 11e. Tesse was de beste van het trio en werd zelfs 3e op de balk door een keurige oefening te turnen. In het eindklassement eindigde Tesse op de 6e plaats.

Op 17 maart 2019 zal de derde wedstrijd van de 4 divisie plaatsvinden. Daarna zal bekend worden wie van de turnsters zich zullen plaatsen voor de Regiofinale.

Contact

SV DOTO
Sporthal de Baggelaar
Westerveenstraat 44
3864 EN
Nijkerkerveen